Het weer: tweede twintiger in zicht

BALK - Na een koude start, met vanochtend landinwaarts lokaal lichte vorst en (dichte) mist, stijgt de temperatuur vandaag met een zuidelijke wind en geregeld zon naar 13 tot 16 graden. Morgen is het met iets meer bewolking en regionaal regen een fractie koeler, maar maandag wordt het volgens MeteoGroup met een combinatie van veel zon en een oostenwind regionaal 20 graden.

Op zondag 3 april werd het voor het eerst dit jaar 20 graden. Ook op het hoofdweerstation De Bilt werd het zo warm en daarmee was het de eerste officiële warme dag van het jaar. Of maandag als tweede officiële warme dag van 2016 de boeken in gaat is nog even de vraag. Vooralsnog lijken de twintigers vooral in het zuiden en zuidoosten van het land voor te gaan komen, in De Bilt wordt het naar verwachting een graad of 19.

Wisselvalliger

Na maandag wordt het volgens MeteoGroup weer iets wisselvalliger, met wel dagelijks ruimte voor zon, maar ook af en toe een bui of wat regen. De temperaturen komen daarbij met veelal 13 tot 16 graden weer iets lager uit dan op maandag.