Feest van kleur op 't Hazzeleger

BALK - Op vrijdag 24 maart mochten alle kinderen van openbare Daltonschool ’t Hazzeleger voor een dubbele ‘uitverkochte’ zaal in de Treemter hun zang en acteertalent laten zien. ’s Ochtends voor de pake’s en beppe’s en ’s avonds voor hun ouders en grote broers en zussen. Alle kinderen schitterden in hun eigen land van kleur.

Grijs saai land

De kinderen van groep 7 en 8 woonden in een heel saai, grijs land. Er is niks te beleven en ze willen graag wat anders! Ze mogen van hun koningin en haar ministerraad op ontdekkingsreis. Tijdens deze reis vol avonturen en ontberingen komen ze langs verschillende landen. Zo komen ze bijvoorbeeld langs het land van Geel waar de zon altijd schijnt, heerlijk! Maar de zon schijnt zo fel dat hun huid verbrandt en hun ogen er pijn van doen, ze willen naar huis.

Vieren

Ze komen ook langs het land van Oranje: altijd feest! Elke gelegenheid wordt gevierd, ze feesten van ’s morgens vroeg tot in de late uurtjes. Heel gezellig! Maar na 3 dagen polonaise zijn de kinderen uit land Grijs moe en willen ze naar huis. Aan het einde van de ontdekkingsreis concludeert de koningin dat te veel van één kleur niet goed is maar dat alle landen bij elkaar een heel mooi land kunnen vormen. Ze nodigt alle kinderen van alle landen uit voor het ‘Feest van kleur’. Tijdens dit feest stonden alle kinderen van groep 1 t/m 8 samen trots het slotlied te zingen. Dit werd beloond met een daverend applaus van hun trotse familie en de trotse leerkrachten.