Woonwinkel Natuurvol Wonen geopend

WORKUM - Natuurvol Wonen heeft afgelopen zaterdag 26 maart haar deuren geopend op het Noard 153 in Workum. Vanuit de gemeente Sudwest Fryslân was de wethouder van duurzaamheid en milieu, Mirjam Bakker, aanwezig bij dit heugelijke feit. Samen met de eigenaar van Natuurvol Tuinen en Wonen, Arjan Jenema, heeft zij de woonwinkel officieel geopend. Dit werd op ´natuurvolle´ wijze gedaan. Zij mochten met een takkenschaar een grote paastak doorknippen. Het applaus was luid nadat met moeite deze dikke tak doorgeknipt was en hiermee de winkel geopend.

Droom wordt werkelijkheid

Arjan Jenema geeft aan, “Na anderhalf jaar voorbereiding is met deze woonwinkel een droom werkelijkheid geworden. Natuurvol Wonen is een mooie aanvulling op het hoveniersbedrijf Natuurvol Tuinen. Het hoveniersbedrijf bedient de mensen met tuinaanleg, tuinonderhoud en boomverzorging. Met de opening van de woonwinkel kunnen we dit nu uitbreiden met de verkoop van woon- en tuinaccessoires.” Mirjam Bakker haalde in haar toespraak aan dat de gemeente SudwestFryslan een Fairtrade gemeente is en dat de woonwinkel Natuurvol Wonen daarom goed bij deze gemeente past. Natuurvol Wonen verkoopt namelijk woon- en tuinaccessoires met een achterliggende duurzame gedachte. Dit betekent dat zij producten verkopen die fairtraide, biologisch, gerecycled of hergebruikt zijn. Arjan Jenema vertelt, “Natuurvol Tuinen en Wonen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Zowel in de tuin als in huis staat bij ons de natuur centraal.”

Webshop

De woonwinkel Natuurvol Wonen is naast een fysieke winkel ook een webshop. “Het lijkt ons goed om niet alleen een fysieke winkel te hebben maar ook een webshop zodat we meer mensen kunnen bereiken en daarnaast ook om het de mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken”, vertelt Arjan Jenema. De webshop is afgelopen zaterdag ook online gegaan en is te vinden via: www.natuurvol.nl