Boete voor doorrijden na aanrijden voetganger in Sloten

LEEUWARDEN/SLOTEN - Een 67-jarige inwoonster van Amsterdam is door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een geldboete. De vrouw heeft in de Dubbelstraat in Sloten een voetganger aangereden en is vervolgens doorgereden.

De Amsterdamse reed op 11 augustus vorig jaar stapvoets door het smalle straatje. Bij het passeren van een paar voetgangers hoorde ze iets. Ze vermoedde dat een man met de hand de zijspiegel van de auto had geraakt. Door de openstaande autoruit had ze nog 'sorry' geroepen. Omdat er niets aan de hand leek te zijn, was ze doorgereden. Voor de zekerheid had ze later op dezelfde plek nog even poolshoogte genomen.

Niets loos

Er was niemand meer en ze ging er vanuit dat er niets loos was. Dat bleek achteraf een fout inschatting. Een 78-jarige man zou door haar auto in de knieholte zijn geraakt. De man was op de een of andere manier met een voet bekneld geraakt, zodat hij een stukje met de auto mee moest hinkelen. Hij had letsel aan zijn voet. De rechter vond dat de Amsterdamse zich in ieder geval had moeten vergewissen dat niemand letsel had, voor ze was doorgereden. Daar was ze de fout ingegaan. Dölle vond niet dat de vrouw gevaarlijk rijgedrag had vertoond, zoals een van de getuigen had verklaard. Voor het doorrijden na een aanrijding legde de rechter een boete van 250 euro op. Verder moet de Amsterdamse een schadevergoeding van 225 euro aan het bejaarde slachtoffer betalen. De man heeft een poosje niet kunnen sporten en hij moest een aantal massagebehandelingen ondergaan.