Korfbal: Harich weet te winnen na spannend slot

HARICH - Afgelopen zaterdag werd het veldseizoen weer hervat. In de eerste helft van het veldseizoen wist Harich een gedeeld derde plek te pakken. Tegenstander MN en W wist in de eerste helft van het veldseizoen niet verder te komen dan een zevende plek. Het was afgelopen zaterdag dus zaak om punten te halen.

Op deze mooie zonnige voorjaarsdag begon de wedstrijd meteen goed voor Harich. De score werd geopend door Janneke Bruno met een uitstarter. Er werden veel ballen door Harich onderschept. Wat weer resulteerde in lange aanvallen en mooie doelpunten. MN en W kwam maar langzaam op gang en wist de korf maar zo af en toe te vinden. Dit resulteerde in een ruststand van 10-5.

Goede aanvallen

Na de rust ging het de hele andere kant op. MN en W begon te korfballen. Ze wisten goede aanvallen op te zetten en begonnen te scoren. In tegenstelling tot Harich, hier was de bal na één aanval weer weg en er werd lang niet meer zoveel gescoord als in de eerste helft. Het werd weer een spannende wedstrijd. MN en W wist terug te komen tot 16-16. Met nog een paar minuten op de klok wist Matteo Bergsma gelukkig het winnende doelpunt te maken. Eindstand 17-16. Doelpunten: Matteo Bergsma 4; Janneke Bruno, Marije Reijenga, Jacob Schotanus 3; Freddy Bruinsma 2; Luut van Rijs, Jacky Tuinier 1