Jarno Stienstra wint kickbokswedstrijd

OUDEMIRDUM - De familie Stienstra uit Oudemirdum is onderhand wel een beetje bekend in de regionale kickbokswereld. De broers Jan en Peter hebben meermaals de handschoen opgepakt om in de ring te bewijzen dat zij hun mannetje staan. Dat het in de genen zit, bewees Jarno Stienstra afgelopen weekend. Zijn eerste officiële kickbokswedstrijd wist hij winnend af te sluiten.

Jarno, de 13-jarige zoon van Jan was al wekenlang bijna dagelijk aan het trainen voor de grote match. Onder bezielende leiding van zijn vader en trainer Peter Dollenkamp werkte hij toe naar zaterdag 19 maart in Oppenhuizen. En dat er wat moest gebeuren werd pas echt duidelijk bij het betreden van de ring. Tegenstander Cengiz Kirat uit Zwijndrecht leek met zijn 14 jaar en een dikke handvol kilo’s zwaarder dan Stienstra, een bijna onneembare vesting.

Zenuwen

In de 1e ronde had Jarno wat last van zenuwen, waardoor tegenstander Kirat het heft in handen nam. Door middel van “afhouders”, een trap op het lichaam waarbij de tegenstander als het ware op een afstand wordt gehouden, werd Stienstra geen gelegenheid gegeven om in de partij te komen. Dit ook omdat zijn tegenstander veel groter was. In de 2e ronde kreeg hij van trainer Dollenkamp de opdracht om dichter op zijn tegenstander te gaan staan, zodat hij druk kon zetten op de man uit Zwijndrecht. Dit pakte vrij goed uit en dus kwam Stienstra wat beter in de wedstrijd. Vooral in de 3e ronde maakte hij indruk. De Oudemirdumer liet zien dat hij de moegestreden Kirat geen kans meer wilde geven en tot aan de bel scoorde hij er lustig op los met trappen en stoten. Er waren momenten dat Stienstra zijn tegenstander secondenlang in de hoek hield en het ene punt na het andere scoorde. Uiteindelijk was dat waarschijnlijk ook beslissend in het juryoordeel. Bij Jarno Stienstra gingen de handen in de lucht na een zenuwslopend potje vechten. Maar met de beker in de hand en een tribune vol supporters was dat het zeker waard, aldus de opgetogen kickbokser.