Zwaarbevochten overwinning voor DBS dames 1

BALK - Zaterdag traden de dames van DBS aan tegen VC058 uit Leeuwarden. Zowel DBS als ook VC058 kampen met personele problemen in hun team. De trainers van beide ploegen proberen via noodoplossingen hun team weer enigszins op de rit te krijgen. Daar waar DBS een aanvalster aan het omturnen is als spelverdeelster ging VC058 terug naar het systeem met 2 spelverdeelsters. Voor beide ploegen gold dat ze vanaf begin januari geen wedstrijd meer hadden gewonnen en dus zou een overwinning een welkome afwisseling zijn.Voor de dames was het zaak om het goede niveau van de vorige wedstrijd tegen koploper Zwolle vast te houden. Vanaf het eerste fluitsignaal had DBS moeite om hun ritme te vinden. De anders zo sterke basisvaardigheden als pass en serve liepen van geen kant. Spelverdeelster Brecht Wittermans moest hard werken om van de vele onzuivere passes toch nog een redelijke set up te maken. De dames van DBS vochten meer tegen henzelf dan tegen VC058. De dames uit Leeuwarden wisten daar wel raad mee en konden redelijk eenvoudig de eerste set binnenhalenmet 15-25.

Ook in de 2e set liep het voor geen meter bij DBS. Daar waar je zou verwachten dat de dames in de 2e set hun normale basisniveau wel weer zouden terugvinden gebeurde het tegenovergestelde. Hierdoor werd de 2e set een kopie van de 1e set en werd door VC058 met 16-25 gewonnen.

Meer fouten van VC058

De 3e set liet een heel ander beeld zien. VC058 begon meer fouten te maken waardoor DBS wat beter begon te spelen. De servicedruk ging omhoog en er werd aanvallend meer gescoord. Met 25-18 werd de 3e set door DBS gewonnen. Ondanks dat DBS nog steeds zoekende was, werd er wel hard gewerkt om de punten binnen te halen. De 4e set was dan ook een herhaling van de 3e set. VC058 bleef veel fouten maken en probeerde met veel wissels het tij te keren. DBS maakte goed gebruik van de onrust bij de tegenstander en won de set met 25-20. In de 5e set bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Met veel inzet en enthousiasme probeerden beide ploegen de setwinst en daarmee de overwinning binnen te halen. Het was DBS die als eerste de 8 punten wist te bereiken. Na de veldwissel was de voorsprong 4 punten. Toch gaven de dames uit Leeuwarden zich nog niet gewonnen. DBS bleef een voorsprong houden maar VC058 kwam steeds dichterbij. Door enkele service aces aan het eind van de set kon DBS de opgebouwde voorsprongvasthouden en daarmee de set (15-13) en dus ook de wedstrijd met 3-2 naar zich toetrekken.

Een welkome overwinning voor de dames van DBS. Komende vrijdag reizen de dames naar Workum voor de wedstrijd tegen de dames van SVW.