250 kinderen spelen volleybal op DBS toernooi

BALK - Donderdag werd in de sporthal de Trime in Balk weer het  jaarlijkse scholenvolleybaltoernooi gehouden. Meer dan 250 kinderen van de Bolster, it Hazzeleger, de Ludgerusschool en de Klinkert uit Sleat, hebben eerst op de gymlessen geoefend op het volleybal. Afsluiting  was het toernooi.

De ochtendbegon om half 10 toen de groepen 7 en 8 mochten aftrappen, het werd een spannende en sportieve strijd tussen de onderlinge teams.

Winnaars

De winnaars van de poules van groep 7 en 8 waren, De klakelingen, Beugelsdijk, de Smikkelberen, de pandaberen en de Antikakkerlakken. Van deze teams waren de Smikkelberen de allerbesten. Na een kleine pauze gingen de groepen 5 en 6 los. Ook daar  werd sportief gespeeld en gecoacht. Ook in deze  ploegen waren de krachtverschillen soms zeer klein en moesten de scheidsrechters goed opletten. De winnaars van de poules van groep 5 en 6 zijn, de Shakers, Fire folleys, Hulk Tornado’s, MSP volleys, en de Smashers Ludgerus. De volleyballers van de MSP volleys wonnen deze poule. De hele dag werd georaniseerd door het DBS jeugdbestuur, en stond onderleiding van diverse scheidsrechters van DBS. Iedereen kreeg een volleybalcertificaat, waar per gewonnen wedstijdstempels te verdienen waren. Verder werd iedereen uitgenodigd om bij de eerstvolgende trainingen van de jeugd van DBS langs te komen en het echte volleybal te proeven.