DTG stelt punten veilig

WIJCKEL - Zaterdagavond 20 februari speelde het eerste van DTG een erg belangrijke wedstrijd in de strijd om een plek veilig te stellen in de tweede klasse. Er moest namelijk gewonnen worden van de tegenpartij, K.V. It Fean, uit Surhuisterveen om deze plek te handhaven. Dat legde de lat voor de spelers wel wat hoger, maar met de overwinning van vorige week in het achterhoofd en het feit dat It Fean laatste staat met 0 punten uit 12 wedstrijden, ging DTG vol vertrouwen de wedstrijd tegemoet die gespeeld werd in de Trime te Balk.

DTG begon gelijk sterk door een afstandsschot van Jasper Huisman, maar al snel kwam er antwoord van It Feandie daarna zorgde voor een gelijke stand. Nadat Jorian Visser voor de 2-1 voorsprong tekende door een afstandsschot, liep het aanvallend bij DTG steeds stuk. De verdediging van DTG kon, na een lange periode waarin er niet werd gescoord, de tegenstanders er uiteindelijke niet meer van weerhouden om de 2-2 te scoren. Doelpunten van AnitaSierdsma, Mirthe Visser en Aukje Spoelstra creëerden daarna weer wat ‘lucht’ voor DTG. It Fean kwam nauwelijks meer tot scoren en met een ruststand van 8-3 gingen de beide teams de kleedkamer in. Er moest nog wel wat veranderd worden in het spel van DTG, wilden zij de 2 broodnodige punten veilig stellen.

 Schade beperken

De spelers van DTG zagen na de rust dat It Fean sterk terug kwam en gelijk de 8-5 op het scorebord liet zetten. DTG kon de schade echter beperken, door doelpunten van Jasper Huisman en Iris Visser. Zo bleef het onderlinge verschil tussen de beide teams steeds 4 punten. Ondanks dat het aanvallende spel van DTG nog te wensen overliet, werd er goed verdedigd en kon het thuisteam ervoor zorgen dat It Fean niet langszij kon komen. Met een overwinning op zak en een uiteindelijke stand van 14-11 ging DTG met gemengde gevoelens de kleedkamers weer in. Het doel was bereikt; er werd gewonnen van It Fean, maar er zal nog hard moeten worden getraind voor de laatste wedstrijd van het seizoen; dé wedstrijd waarin wordt gestreden om handhaving in de 2e klasse tegen DTL. Deze wedstrijd zal op 12 maart gespeeld worden in Holwerd om 19:40 uur.