Nederlandse titel touwtrekken voor mannen Heidenskip

Balk - It Heidenskip - Het heren achttal van It Heidenskip is zaterdag tijdens het Open Nederlands Kampoienschap Indoor Touwtrekken in Franeker eerste geworden in de categorie 680 kg. Organisatie was in handen van de jubilerende vereniging Deinum/Britsum, die in 2015 hun 50-jarig jubileum vierden en met het organiseren van een zeer geslaagd NK indoor touwtrekken de sport weer goed op de kaart hebben gezet.

Drie klassen

Er werd gestreden in drie heren klassen tot 8-tallen in de gewichten 600, 640 en 680 kg. Deze gewichtsklassen worden over 1,5 week ook in Volendam gehanteerd tijdens het WK indoor touwtrekken. Daarnaast was er een jeugdklasse met een maximaal gewicht van 450 kg. maar waarbij 5, 6 of 7 jeugdleden mee konden doen en de damesklasse 6-tallen tot 420 kg. De organiserende vereniging kon met twee keer brons voor de heren en zilver voor de dames terugkijken op een geslaagd toernooi, waarbij de publieke belangstelling goed te noemen was. De medailles werden vooral verdeeld tussen de teams die over 1,5 week in Volendam ook hoge ogen willen gooien en gisteren de laatste test hebben gehad. Ieder team was fit en er werd een mooie, harde strijd geleverd om de medailles. Het team van it Heidenskip A won de Nederlandse titel in de 680 kg. In deze klasse zijn zij in Volendam ook afgevaardigd als Nederlands team. De uitslagen van de verschillende gewichtsklassen is als volgt: Dames 6-tallen tot 420 kg.: 1. Groene Oase Maasland 2. Deinum/Britsum 3. Monnickendam Heren 8-tallen tot 600 kg: 1. Lagerweij uit Renswoude 2. Monnickendam 3. Deinum/Britsum Heren 8-tallen tot 640 kg: 1. Monnickendam 2. Lagerweij 3. Deinum/Britsum 4. it Heidenskip Heren 8-tallen tot 680 kg.: 1. it Heidenskip A 2. Monnickendam 3. Lagerweij 4. it Heidenskip B Jeugd tot 450 kg: 1. Berketrekkers België 2. Groene Oase 3 Monnickendam

Wereld Kampioenschap

Van 18 t/m 21 februari 2016 wordt in Volendam het WK indoor touwtrekken georganiseerd. Op donderdag en vrijdag wordt gestreden door clubteams en zaterdag en zondag is het strijdtoneel voor de nationale landenteams. Meer informatie is te vinden op: www.inttow.nl of via de internationale federatie: www.tugofwar-twif.org. Foto : Eddie van Raamsdonk. Op de foto het winnende 680 kg team met van links naar rechts ankerman Bauke Smeding, Atze Bosch, Bauke Folkertsma, Jan Bernard Feenstra, Jelle van der Velde, René Rijpkema, Sjerp Jan Jansen en Meine Kampen. Het team werd gecoacht door Marten van der Wal.