DTG wint belangrijke wedstrijd

BALK - In een eerdere ontmoeting, die tevens ook al in Nieuwehorne werd gespeeld door met een dubbele zaalboeking moest het vlaggenschip van DTG het onderspit delven tegen de plaatselijke korfbalvereniging Udiros. Afgelopen zaterdag was dit echter niet het geval, in een spannende wedstrijd waarbij een achterstand van 5 doelpunten werd goedgemaakt kon de formatie van Rob Kreeft uiteindelijk zegevieren.

Scherp spel

DTG begon deze belangrijke wedstrijd scherp en scoorde gelijk tweemaal van afstand uit een paar mooie uitgespeelde aanvallen. Udiros beantwoorde echter gelijk met 2 doelpunten en binnen 5 minuten was de stand weer gelijk. De aanvallen van DTG bleven lopen maar troffen helaas in deze periode geen doel. Udiros had hier beduidend minder moeite mee en breide gestaag hun voorsprong uit naar 4 doelpunten verschil, stand 6-2. Door scores van Anita en Iris kon DTG weer enigszins aanhaken maar was de scherpte die in de beginfase aanwezig was verdwenen en werden er verkeerde keuze gemaakt in het aanval spel. Udiros profiteerde optimaal en liep weer uit naar een verschil van 4 doelpunten. 11-7 ruststand. Coach Rob Kreeft gaf in de rust aan om weer het afgesproken plan uit te voeren en in te blijven geloven. Helaas gaf dit in het eerste gedeelte van de tweede helft nog niet het gewenste resultaat. Steeds wanneer DTG de aansluitingstreffer maakte was het Udiros die mee scoorde. Toch bleek Udiros tot steeds minder kansen te komen en waar DTG in het verleden te snel naar de aansluitingstreffer zocht, werden aanvallen nu rustig opgezet en geconcentreerd afgemaakt. Op een stand van 17-14 scoorde DTG 5 keer achterelkaar en was er geen houden meer aan voor Udiros.

Wanhoopspoging

Met nog 1 minuut op de klok scoorde Udiros nog wel uit een wanhoopspoging maar helaas bleek dit niet genoeg voor de 8 spelers van “ usdoarp is riek oan sport”, Eindstand 18-19. Het eerste team van de team De TukeGoaiers haalt met deze overwinning 2 belangrijke punten binnen richting handhaving in de 2e klas. Zolang is het echter nog niet, maar heeft DTG net op tijd zijn vertrouwde vorm weer terug gevonden? De volgende wedstrijd is zaterdag om 21:20. Dan komt het 1e in actie tegen It Fean 1. Voorafgaand speelt het 2e tegen It Fean 2. Dit allemaal in de sporthal de Trime te Balk.