Turnsters uit Wijckel succesvol bij turnwedstrijden

Balk - wijckel Tijdens het afgelopen weekend werden in Drachten de eerste Friese voorronde turnen in de landelijke 3e divisie en hoogste Friese 4e divisie georganiseerd. Een wedstrijd die meetelt voor plaatsing naar de Friese kampioenschappen. Tevens konden in de verschillende categorieën en niveaus dagprijzen gewonnen worden.

Jules Sprangers uit Wijckel van turnvereniging Pegasus  is pas een half jaar geleden gestart met trainingen in Lemmer. Al snel werd duidelijk dat deze 9 jarige turnster de mogelijkheden had om op een hoger niveau te gaan turnen. Naast de lichamelijke aanleg bleek haar training inzet dusdanig hoog dat in overleg met ouders en uiteraard de turnster zelf besloten werd om deel te nemen aan D1 niveau. Op regionaal niveau het hoogste niveau. De keuze voor het niveau heeft Jules gerechtvaardigd. Tijdens de wedstrijden in Drachten behaalde zij een eerste plaats bij de onderdelen brug en vloer. In de einduitslag was haar score goed voor een zilveren medaille.

Hester de Vries

Hester de Vries traint al meerdere jaren in Lemmer, voorheen bij K. & V. en nu bij de fusie vereniging Pegasus. De 10 jarige inwoonster van Wijckel had in het verleden op provinciaal niveau al hoog gescoord. Op 7- jarige leeftijd zelfs al een keer Fries kampioene. Dit seizoen was besloten om de uitdaging aan te gaan om in de landelijke 3e divisie te gaan turnen. Hester liet dit weekend zien datzij de uitdaging aan kon. Haar score op sprong was de hoogste in haar niveau. Ondanks een foutje bij balk behaalde zij in de eind uitslag een knappe bronzen medaille.