Lionsclub steunt stichting Ramon

WIJCKEL - Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’steunt ‘Stichting Ramon scoort tegen kanker’. Er is een bijdrage gegeven van 500 euro.

Onder het motto ‘Omdat elke ouder bij zijn/haar zieke kind hoort te zijn’ zamelt ‘Stichting Ramon scoort tegen kanker’ geld in voor gezinnen die een kind hebben met kanker. Het geld is bedoeld om ouders te steunen met de te maken reis- en verblijfkosten om hun kind bij te staan tijdens de behandeling. De doelgroep is hierbij de gezinnen met weinig financiële draagkracht, waarvan een kind met kanker een levensvergrotende behandeling moet ondergaan. Het is gebleken dat er weinig fondsen en Stichtingen beschikbaar zijn om deze doelgroep te ondersteunen.

Samenwerking

‘Stichting Ramon scoort tegen kanker’, gevestigd in Wijckel, heeft een samenwerking met het UMCG. Het maatschappelijk werk van de afdeling Kinderoncologie van het UMCG neemt dan ook de aanvragen in behandeling voor de optimale match tussen patiënt en ondersteuning. Inmiddels hebben al meerdere gezinnen een bijdrage ontvangen van ‘Stichting Ramon scoort tegen kanker’ maar ook voor nieuwe zieken en hun gezinnen zal ondersteuning nodig blijven.  Ook particulieren kunnen bijdragen. Meer info over de Stichting: www.ramonscoorttegenkanker.nl.  Op deze site is het relaas van meerdere kinderen te lezen en ook hoe Ramon, de naamgever van de Stichting, zich gesteund voelde door sponsorbijdrages.