Balk blijft steken op gelijkspel bij Groen Geel

BALK - De eerste competitiewedstrijd na de winterstop heeft niet drie punten opgeleverd voor Balk. De nummer twee in de 1e klasse E ging op bezoek bij nummer laatst Groen Geel en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Op het kunstgras in Groningen begon Balk goed aan de wedstrijd. In de zeventiende minuut wist Johan Geertsma topscorer Johannes Altena te vinden met een pass over de verdediging heen. De spits nam het leer aan en schoot de bal onberispelijk in de kruising van de goal. Tien minuten later trok Groen Geel de stand echter weer gelijk. Een afgeslagen corner kwam terecht voor de voeten van een speler van Groen Geel die vervolgens uithaalde en ook deze bal in de kruising zag belanden. Voor rust had Balk nog op voorsprong kunnen komen, maar het ontbrak Altena aan geluk. Zijn schoten belandden op de lat en net naast de goal. In de tweede helft trok Balk het spel steeds meer naar zich toe. Kansen leverde het veldoverwicht wel op, maar de Balksters hadden ook in de tweede helft het vizier niet op scherp staan. Groen Geel kon daar na rust niet veel meer tegenover zetten, waardoor Balk met twee punten minder dan gehoopt weer huiswaarts keerde.

Niet ontevreden

Trainer Dick Sangers was ondanks het puntenverlies niet ontevreden. “Groen Geel is niet zo’n slechte ploeg als veel mensen denken. Ze hebben een aardige ploeg met goede voetballers. Dan is het lastig op hun kunstgrasveld. We hadden wel recht op meer, maar we maakten onze kansen niet af. Ons veldspel was goed en vooral na rust gingen wij steeds beter voetballen. Ook konden de spelers conditioneel blijven gaan.” De voorbereiding van Balk op deze wedstrijd was niet gunstig. “We hebben niet kunnen trainen op ons veld en dan is het afwachten hoe je de eerste wedstrijd begint. Het is altijd de vraag hoe het team er na drie weken voor staat, maar ik ben daar tevreden over. De enige teleurstelling is het resultaat.”   Tekst: Julian van der Vegt