Plus laat kinderen gezond eten met recepten voetballers

BALK - Bij Plus Siemonsma is 31 januari een nieuwe actie van start gegaan. Klanten krijgen naast eredivisie voetbalplaatjes ook recepten van gezonde lievelingsgerechten van de spelers. Zo kunnen ouders hun (jonge) kinderen nog beter laten eten. De spelers zelf zijn immers ook niet zo ver gekomen met enkel kip, patat en appelmoes: zij kregen van hun moederlief voldoende groente en fruit voorgeschoteld. Daarom sparen klanten van PLUS deze keer niet alleen voetbalplaatjes, maar krijgen zij bij elk pakketje plaatjes ook een succesrecept van de moeder van een Eredivisie-voetballer. Kinderen kunnen dus nu ook het favoriete gerecht eten van Dirk Kuijt, Anwar El Ghazi of Luuk de Jong.

PLUS en Eredivisie willen zich samen inzetten om kinderen in Nederland nog beter en gezonder te laten eten. Volgens het Nationaal Kompas Volksgezondheid eten kinderen tussen de zeven en achttien jaar niet gezond genoeg: slechts 1 procent krijgt de aanbevolen hoeveelheid groente binnen en 5 procent de aanbevolen hoeveelheid fruit (bron: Nationaal Kompas). Voor veel ouders is de strijd aan de keukentafel dan ook een dagelijks ritueel geworden. Met deze nieuwe actie spelen PLUS en Eredivisie in op het gegeven ‘goed voorbeeld doet goed volgen’. Kinderen adoreren hun idolen – grote kans dus dat zij het goede voorbeeld van bekende voetballers volgen.

Succesrecepten

Bij elke 10 euro die een klant in de actieperiode bij een van de PLUS supermarkten besteedt en bij een aantal wekelijkse actieproducten, ontvangt deze een pakketje met drie voetbalplaatjes. Dit zijn stickers die kinderen zelf in het apart verkrijgbare verzamelalbum kunnen plakken. Het succesrecept dat erbij zit, heeft de betreffende Eredivisie-speler geholpen op te groeien tot de sterspeler die hij nu is. De moeders hadden elk hun eigen geheime wapen om groente en fruit bij hun jongens naar binnen te krijgen. Zo trakteerde de moeder van Fischer haar Sander vroeger op smoothies vol groente en fruit. En de moeder van Willem Janssen pureerde veel groenten door de pastasaus.