Hof en Hiem heeft veiligste voedsel van Nederland

BALK - Op 28 januari kreeg een delegatie bestaande uit de hoofden van de keukenbrigades, managers en de directeur-bestuurder van Hof en Hiem te horen dat de zorginstellingen de beste zijn van Nederland als het gaat om veilig voedsel. Talma Hiem uit Balk hoort ook bij deze zorggroep.

De instelling kreeg het rapportcijfer 9,3. Met die score mocht de delegatie de Award in ontvangst nemen. Het toegekend krijgen van deze prijs betekent veel voor de keukenteams van Hof en Hiem. Zij scoren al jaren uitstekend op het gebied van voedselveiligheid. Maar dat er bij het winnen van deze award meer komt kijken dan voedselveiligheid alleen, maakt de categorie ‘Beste Zorggroep’ wel duidelijk. Het gastvrijheidszorgconcept is binnen alle zorglocaties van Hof en Hiem volledig geïntegreerd in de zorg- en dienstverlening en de nominatie in juist deze categorie voelt dan ook als een erkenning voor alle inspanningen hiervoor. De uitreiking van de Veiligvoedsel.nl Awards is een initiatief van Veiligvoedsel.nl, een bedrijf dat al ruim tien jaar organisaties certificeert die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen omtrent de inkoop, opslag, bereiding en het uitserveren van voedsel. Met de Veiligvoedsel.nl awards wordt aandacht geschonken aan het belang van veilig en hygiënisch werken in (zorg)organisaties en ziekenhuizen. Zo worden onder andere voedselvergiftigingen voorkomen. Foto: Trotse delegatie van Hof en Hiem ontvangt Award.  V.l.n.r. Gerrit Overwijk (hoofd keuken Suderigge), Jan Veenstra (directeur-bestuurder), Annette Verstraaten (manager Facilitair Bedrijf), Eddie Hilarius (coördinator voedingsdienst) en Koos Pit (hoofd keuken Talma Hiem)