DTG weet niet van TDK te winnen

Balk - Menaldum- In de return wedstrijd wist de formatie van Rob Kreeft helaas niet weer te winnen van TDK. In een wedstrijd die eigenlijk voor rust al werd beslist was DTG vandaag niet scherp genoeg om het TDK dusdanig lastig te maken en. Na een 7-14 ruststand werd het uiteindelijk 23-13.

Scherp beginnen

Waar er vorige week scherp en geconcentreerd werd begonnen aan de derby was deze scherpte afgelopen zaterdag eerst ver te zoeken. Binnen 8 seconden was het TDK die de score opende en deze al vlot uitbreide tot 3 doelpunten. Het was Elleke Tichelaar die de afwezige Aukje Spoelstra verving, die de eerste treffer van DTG op papier liet noteren. Jorian Visser volgde dit voorbeeld en schoot DTG dichterbij met een vrij afstandschot. Helaas bleek dit de enige keer dat DTG de aansluiting kon vinden want in een korte tijd liep TDK uit. Via een eentonige maar verzorgd spel kon TDK mede door het grote lengte verschil meerdere keren tot schot komen. Waarbij TDK de ballen goed vielen en vaak de korf troffen had DTG in de eerste helft ook nog eens pech in de afronding en waren alle afvallende ballen voor TDK.

Publiek

De tweede helft werd scherper en sterker begonnen door DTG en geprobeerd dichterbij TDK te komen. Dit resulteerde in een kleine opleving maar dichterbij dan een gat van 5 doelpunten kwamen DTG. Telkens antwoorde TDK met zeer verre afstandschoten of sterke individuele acties onder de korf. De prima fluitende H.Bergsma floot af op een stand van 13-23. Een teleurstellend resultaat voor het team van Rob Kreeft maar met de positieve punten zal worden verder gewerkt naar de wedstrijd tegen De Waterpoort.  De selectie was erg dankbaar voor het aanwezige publiek. Er waren evenveel thuissupporters(TDK) als uitsupporters(DTG) wat erg wordt gewaardeerd door de speler. Volgende week een late thuiswedstrijd tegen De Waterpoort aanvang 2e om 20.15 uur en aansluitend het eerste om 21.30 uur.