Harich wint met monsterscore: 32-18

Balk - HariCH Afgelopen zaterdag mocht KC Harich aantreden tegen hekkensluiter It Fean uit Surhuisterveen. It Feanheeft nog geen punt gepakt en Harich staat boven verwachting derde in de tweede klasse. Harich begon met een wijziging in de basis. Arend Siemonsma kon vanwege werk niet op tijd aanwezig zijn (was wel reserve) en werd verdienstelijk vervangen door Freddy Bruinsma. Vorige keer werd er vrij gemakkelijk gewonnen tegen It Fean: het werd toen maar liefst 24-13.

Achterstand

It Fean kwam goed uit de startblokken en Harich keek tegen een 0-1 achterstand aan maar met een afstandsschot tekende Sita Flapper de gelijkmaker aan. Harich was gretig en won vele duels. It Fean bleef tot 2-2 bij maar daarna was het verkeken voor de ploeg uit Surhuisterveen. Harich scoorde er lustig op los en door mooie combinaties kwam Harich op een 10-4 voorsprong. Even haperde het een beetje bij de Harichsters en werd het toch nog 12-7 voor Harich.Hierna kreeg Harich de gang weer en ging het met 15 -9 de rust in. 15 keer scoren in 1 helft is prima maar 9 doelpunten tegen was te veel, volgens coach Jan Visser. In de tweede helft ging Harich verder met scoren en bij It Fean zakte de moed in de schoenen. Met doelpunten van Matteo Bergsma (die vandaag maar liefst 11 keer de korf wist te vinden) en Luut van Rijs kwamen de Gaasterlanders op een 17-9 voorsprong. De wedstrijd eindigde in een 32-18 overwinning voor KC Harich die hierdoor op de derde plaats blijft staan.

Doelpunten

Doelpunten werden er gemaakt door: Matteo Bergsma 11x, Jacky Tuinier en Freddy Bruinsma 5x, Sita Flapper 4x, Nynke Oenema 3x, Janneke Bruno 2x en Luut van Rijs en Froukje vd Wal elk 1x.

volgende wedstrijd

Volgende week speelt Harich in Holwerd tegen DTL uit Hantum. Wederom een spannende wedstrijd, want DTL staat één plekje onder Harich.