KV DTG laat belangrijke punten liggen

BALK - KV DTG kon zaterdag goede zaken doen door te winnen van KV DTL, beiden ploegen stonden namelijk op een gelijk aantal wedstrijdpunten van 4 waardoor de belangen op winst groot waren. Echter wist DTG na een goede eerste helft de wedstrijd niet te winnen en verliest onnodig met 12-16.

Het was Doede Deinum die gelijk met scherp schoot, het eerst schot was gelijk raak door middel van een fraai afstand schot. DTG liep verder uit na een 5-3 voorsprong een oogde scherp. Echter zat het niet mee in de afronding van het aanvalsvak van Aukje Spoelstra. Door de onnodige kleine overtredingen wist DTL in de wedstrijd te komen en scoorden zij voor de rust nog de aansluitings treffer waardoor de stand op 8-6 kwam.

Strijd en passie ver te zoeken

Na rust was het DTL die op gelijke hoogte kwam, 8-8. De strijd en passie was ver te zoeken bij DTG, zij scoorden dan ook pas na 20 minuten spelen, wat de stand bracht op 9-11. Hierdoor liep DTG achter de feiten aan. DTG gaf zich nog niet gewonnen en kwam terug tot één doelpunt verschil. Echter door twee afstand schoten op rij en een strafworp werd de stand 10-14. Beide ploegen scoorden beide nog tweemaal wat de eindstand op 12-16 bracht. Door deze belangrijke verlies punten zal DTG alle zeilen bij moeten zetten om volgende week de belangrijke derby tussen Harich te winnen.