Expositie Antje van der Werf in bibliotheek Balk

BALK - Antje van der Werf maakt haar realistische schilderijen vanuit het motto: 'Ik blijf mezelf en ik schilder zoals ik ben, met hart en ziel'.  Dat is ook de reden waarom ze het atelier in Harlingen de naam Pur Sang heeft gegeven. Daar, en in Koudum, geeft Antje ook cursussen en workshops.

Van der Werf is altijd al geboeid geweest door de flora en fauna, kleuren en mensen. Ze kiest haar onderwerpen dicht bij huis en haar stijl neigt soms naar het magisch realisme. Rust, stilte en een eenvoudig palet met aardetinten zijn kenmerkend voor haar werk.
,,Een realistisch schilderij is meer dan een foto. Een foto kun je niet sturen, een schilderij wel. Je kunt dingen weglaten, toevoegen, verzachten en er een andere draai aan geven”, zegt Antje. Vaak zoeken mensen iets achter een schilderij, een uitleg, een filosofie. ,,Heel interessant, maar zo ben ik niet. Je wordt ergens door geraakt en dat wil ik laten zien.”
Antje van der Werf schildert onder andere dieren, landschappen, portretten, stillevens en zeegezichten. In de bibliotheek van Balk is van 7 januari tot 3 maart een kleine doorsnede van haar werk te zien. De openingstijden van de bibliotheek zijn op dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en op woensdag en donderdag van 14.00 tot 17.30 uur.