Dammer Lucas Hoogkamp verslikt zich in tegenstander

NIJEMIRDUM - Een wat al te gemakkelijk dammende Lucas Hoogkamp verslikte zich in zijn tegenstander Meine Pietersma die er met de punten vandoor ging.Ook Piet van der Wal won zijn partij doordat Boake Pietersma de verkeerde volgorde nam toen hij op verschillende manieren kon slaan.

Gelf Otter verloor een schijf tegen Andries Roskam maar wist toch nog remise te maken. Ook Henk Bokma en Leffert Walinga speelden remise in een lange spannende partij. In de eerste klas won Auke Hartstra op vreemde wijze een schijf maar de betere stand van Ultsje Groen in het latere middenspel was voldoende voor remise.

Open partij

Johannes van der Goot en Stoffel Boersma speelden een open partij met aan beide kanten veel dreigingen maar daar bleef het bij en het werd remise. Siep Altena kwam een schijf voor tegen Egge Reinsma die nog wel probeerde er wat van te maken maar hij kon een nederlaag niet voorkomen.

Pier Akkerman raakte een schijf achter door een dubbele afruil van Gert Baukema , die vervolgens de partij goed uitspeelde en won.