Eindejaarsconcert Teatertún Riis

RIJS - Het begint al bijna een traditie te worden, het eindejaarsconcert van Grytz & Grize in de skuorre fan de Teatertún in Rijs.

De afgelopen twee jaar speelde het duo daar samen met Vincent van Dam (viool) en Carel van Leeuwen (cello), in de laatste week van het jaar, het programma ‘Mei Grytz & Grize it skip yn’. Dit jaar zullen ze voor de pauze de hoogtepunten uit dat programma nog eens herhalen, aangevuld met enkele nieuwe liedjes.

Na de pauze zal er een voorproefje worden gegeven van het nieuwe programma ‘Songs from the front porch’. Deze naam is ontleent aan het feit dat veel vroege countryliedjes ontstonden op de veranda (front porch) waar hele families gezamenlijk zongen en muziek maakten.

Samen met Alie Ludema en Tommy Hemminga, een succesvol muzikaal duo, zijn ze ditmaal in de country gedoken. Het programma is opgebouwd uit meer of minder bekende countrysongs, te denken valt aan Dolly Parton, Emmylou Harris en Linda Ronstadt maar ook songs van Neil Young en the Eagles zijn vertegenwoordigd. Ook hierbij verleent violist Vincent van Dam zijn medewerking.

Het eindejaarsconcert zal plaatsvinden op zaterdag 29 december in de skuorre van de Teatertún. Inloop 19.45 uur, start concert 20.15 uur. Er wordt entree geheven.