Twee films in filmtheater

WORKUM - Het filmtheater start het nieuwe jaar op woensdag 2 januari met twee heerlijke films, één voor jong en één voor oud.

's Middags om 16:00 uur draait een Deense animatiefilm vol verbeeldingskracht en humor, waarin mysterieuze flessenpost leidt tot een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en… een mega grote peer! In Solby, een klein en vredig havenstadje, is het leven goed voor kat Mitcho en olifant Sebastiaan. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap. De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze ontdekken dat de burgemeester vastzit op een eiland. Ze besluiten hem te gaan zoeken en trotseren zeemonsters, piraten en... een mega grote peer!

Lady Bird

's Avonds om 20:00 uur volgt een kleurrijke film die dankzij haar geestige dialogen, warme personages en fantastische acteurs twee Golden Globes en vijf Oscarnominaties in de wacht sleepte (VS 2017, 94 minuten, drama, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld). Christine, of Lady Bird zoals ze genoemd wil worden, is een ongemakkelijke tiener die in de laatste klas van de middelbare school zit en niets liever wil dan studeren. Ver weg van huis, waar vader werkloos is en moeder zich veel te veel met haar bemoeit. Op papier geen al te origineel verhaal, maar in handen van de debuterende Gerwig (die ook het semi-autobiografische scenario schreef) een heerlijk en eerlijk coming of age-drama dat het vertrouwde coming-of-age genre moeiteloos ontstijgt.. Met fantastische hoofdrollen van Ronan (als Lady Bird) en Metcalf (als moeder Marion).

Meer info: www.filmtheaterworkum.nl.