Politiebureau Koudum alleen nog op woensdag open

KOUDUM - Het politiebureau Koudum is vanaf 1 januari 2019 alleen nog op woensdag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Op de site van de politie SWF schrijft de hermandad dat ze door de digitale mogelijkheden de openingstijden van de bureaus verandert. Sommige bureaus zijn daarom ook op avond open. In Koudum blijft nog maar 1 dag over en is het kantoor van 9.00 tot 17.00 uur geopend.

Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de digitale mogelijkheden die de politie biedt. Daarom worden de openingstijden van de de bureaus in Koudum, Bolsward, Joure en Lemmer vanaf 2019 aangepast.

Meer tijd beschikbaar

‘Door deze aanpassing worden de medewerkers op de bureaus effectiever ingezet en komt er meer tijd beschikbaar voor het afhandelen van digitale klantverzoeken. De politiebureaus zijn vanaf 1 januari 2019 op verschillende dagen c.q. dagdelen overdag en in de avond open,’schrijft de politie. Behalve in Koudum dus. ‘De aanpassing van de openingstijden heeft geen enkel effect op de inzet van de politie in noodsituaties. De politie is altijd aanwezig in het gebied. In het geval van de zogenaamde noodhulp kan de politie al in de buurt zijn. Een eventueel beeld dat op het politiebureau wordt gewacht op een noodhulpmelding is niet correct.’