Burgerpartij is tegen zandwinning en roept andere partijen op ook tegen te stemmen

OUDEMIRDUM - ‘Voor ons staat als een paal boven water dat je in een aangewezen natuurgebied geen industrie moet willen toelaten. Troebel water, geluidsoverlast en een niet te missen eiland in het zicht van bewoners. Dan nog niet te spreken over toename in het vaarverkeer wat ook voor overlast zal zorgen,’dat stelt de Burgerpartij in de gemeente De Fryske Marren.

‘Nu het bekend is dat de minister verder geen argumenten heeft gevonden om de mogelijke zandwinning in het IJsselmeer verder te onderzoeken is de gemeenteraad aan zet. Zij zullen begin 2019 een besluit nemen rond de plannen van Royal Smals. ‘

Ambtenaren hebben er destijds voor gezorgd dat gemeente van plannen afzag

‘Destijds hebben ambtenaren ervoor gezorgd dat indien de gemeente alsnog van de plannen af wilde zien er geen financiële gevolgen zijn voor gemeente De Fryske Marren. Wij roepen dan ook alle raadsleden en partijen op om vooral tegen de plannen te stemmen. Het plan wat voor ons ligt past, en hoort niet in de natuur! Hou Friesland en de natuur mooi en kijk vooral naar de mogelijkheden in de Noordzee. Natuurlijk is dat voor het bedrijf kostbaarder. Maar hoeveel kost het de natuur om dit plan door te laten gaan? 30 jaar lang een aanslag op de natuur en schade wat eruit voort komt kun je niet herstellen. Wij zeggen ‘NEE’ tegen de zandwinning,’ aldus de partij.