Brandweer zoekt oefenlocaties

BALK - De vrijwilligers van de brandweerpost Balk hebben iedere week oefening om hun kennis en kunde op peil te houden. Deze oefeningen vinden plaats op dinsdagavond. Het zijn vaak kleinschalige oefeningen maar ook zijn er wel middel-inzetten of grote calamiteiten. Ook wordt er soms samenwerking gezocht met de politie, de ambulance of de BHV.

Om deze oefeningen te kunnen houden zijn er verschillende oefenlocaties nodig. Daarom zijn de vrijwilligers op zoek naar bedrijven en instellingen die bereid zijn hun deuren voor hen open te stellen.

‘Het liefst oefenen wij zo realistisch mogelijk. Dus in (sloop)woningen, scholen, bedrijfsgebouwen, verzorgingstehuizen, winkels, cafés of restaurants met inventaris én personen. Voor bedrijven kan de brandweeroefening dan ook een goed moment zijn om met de eigen bedrijfhulpverleners te oefenen.’

Niet alleen brand

De brandweer oefent niet alleen op brand, maar ook op ongevallen met gevaarlijke stoffen en hulpverlening. Tijdens brandoefeningen gebruikt de brandweer oefenrook. Deze rook is onschadelijk en laat geen resten achter in het interieur. Verder laat de brandweer de oefenlocaties uiteraard netjes achter.

Bedrijven of instellingen die wel mee willen helpen of een kans zien om hun eigen bedrijfshulpverlening te oefenen in zo’n setting kunnen mailen met brandweerbalk@gmail.com of bellen met 06 -51012097.