Expositie; Van alles Wad! In Talmahiem Balk

BALK - Vanaf vrijdag 18 januari 2019 exposeert hobby schilder Douwe Sijtsma uit Ysbrechtum met zijn expositie Van alles wad! In Talmahiem Balk.

Hij schildert voornamelijk met acrylverf en een enkele keer met olieverf. Hij gebruikt canvasdoeken maar schildert ook op houten panelen die geschikt zijn om buiten te hangen.

‘Ik heb geen vaste stijl of object wat ik schilder. Ik houd van de natuur en ben een groot liefhebber van de wadden. Dit is een geliefd thema wat ik graag schilderen. Tevens vind ik het heerlijk om fantasiebeesten te bedenken of andere kinderlijke tafrelen te maken met mooie felle kleuren. Mijn kleurkeuze, zorgt ervoor dat het een echte “Douwe” wordt.’

Douwe schildert zijn eigen foto’s na, bedenkt eigen thema’s en voegt graag iets extra’s toe. ‘Zoals kinderschoenen met echte veters, Wilde zee met golven van acrylaat kit, Punker met veiligheidsspeld in het oor en houten huisjes en vuurtoren in de duinen. In Puur Texel zit verborgen elementen die je niet in 1 oogopslag ziet en de kleurkeuze is niet voor iedereen te begrijpen.’ In deze expositie laat hij zijn liefde voor de wadden zien aangevuld met schilderijen met uiteen lopende thema’s. Vandaar de naam voor de expositie: Van alles wad!’

Plezier

‘Ik heb veel plezier in het schilderen en vind het fijn om te doen, ik duik volledig in een schilderij en vergeet alles om mij heen. De meeste schilderijen die ik heb gemaakt geven mij een fijn gevoel en toveren regelmatig een lach op mijn gezicht.’ Kaarten met afbeeldingen van Douw zijn onder andere te koop bij Siemonsma Plus Markt in Balk.