Sofie Hupkes maakt 15 bronzen beelden die lijdensweg Christus verbeelden

BAKHUIZEN - Sofie Hupkens van Homan-Hupkens in Prent en Beeld is begonnen aan een Kruiswegstatie in opdracht van de Boomkerk in Amsterdam. Een spannend en eervol project dat zal gaan bestaan uit 15 bronzen, die de lijdensweg van Christus zullen verbeelden.

Hiermee zal ze zeker 2 à 3 jaar bezig zijn. Mensen die benieuwd zijn hoe dat proced er uitziet, mogen over haar schouder meekijken.

Grootste ets ooit

Reinder Homan is ondertussen bezig met de grootste ets die hij tot nog toe maakte. Het geeft een intrigerend beeld van een wilde plantenwereld vol insecten, gezien vanuit het perspectief van een muis of een kikker. Je blik gaat tussen een wirwar van plantenstengels door naar boven, langs een reuzen berenklauw waar hij verdwijnt in een verre wolkenlucht.

Schoonheid kust Gaasterland

Daarnaast heeft hij zich voorgenomen om in het kader van de protesten rond de zandwinning in het IJsselmeer voor de kust van Gaasterland, de schoonheid van deze kust in beeld te brengen. Ook wanneer u geïnteresseerd bent in de voortgang van deze projecten, bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Homan - Hupkens in Prent en Beeld is gevestigd aan de Gaestwei 14 in Bakhuizen. Geopend: iedere eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.