Brengt Fit-dag Balk u ook in beweging?

BALK - Op maandag 11 februari wordt van 09.00 tot 17.00 uur een fit-dag georganiseerd door de beweegcoaches van Miks welzijn in de Treemter te Balk.

Inwoners vanaf 65 jaar uit de regio Balk kunnen tijdens deze dag gratis hun fitheid testen, de testresultaten bespreken met de huisarts of andere zorgprofessional en informatie krijgen over het beweegaanbod in de buurt.

Bewegen is gezond

Bewegen is gezond voor jong en oud. Naarmate we ouder worden, wordt bewegen steeds belangrijker. ’Beweging is een sterk middel om ontmoetingen te creëren, eenzaamheid tegen te gaan en natuurlijk om samen vitaal te worden’’, aldus Jurjen Bosch, beweegcoach van Miks welzijn. ‘De fit-dag is een onderdeel van het project “Samen Vitaal” dat als doel heeft bewegen te stimuleren en daarmee ontmoetingen te creëren.’ De fit-dag wordt georganiseerd in samenwerking met: Fysio- en manuele therapie René Geertsma, Fysio- en manuele therapie Gea Veltman, Fysiotherapie de Marren, Huisartsenpraktijk Balk, Diëtistenpraktijk De Friese Meren, Oefentherapie Friesland en Ergotherapie Rixta Spel.

Het programma duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en bestaat uit diverse onderdelen. De fit-dag is toegankelijk voor iedere inwoner vanaf 65 jaar uit Balk en omstreken. Mensen moeten onder andere een vragenlijst invullen, ondergaan een fittest, krijgen een persoonlijk adviesgesprek en er is een informatiemarkt waar informatie wordt gegeven over beweegmogelijkheden in de buurt.

De fit-dag wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Jonkvrouwe J.E.J. Bas Backer.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich voor dinsdag 29 januari aanmelden bij Miks welzijn per telefoon (0513-414593) of e-mail (bcc@miks-welzijn.nl)