DTG 1 verovert gedeelde koppositie

Balk - Zaterdag 12 januari mocht het vlaggenschip van DTG aantreden tegen de koploper van poule 2C, HHV uit Hollandse veld. HHV 1 had dit zaalseizoen nog niet verloren, het was de taak aan DTG 1 om daar vandaag verandering in te brengen. In een sfeervolle sporthal de trime te Balk werd het vele publiek getrakteerd op een prachtige wedstrijd waarbij DTG 1 overtuigend de koploper met 26-19 versloeg.

DTG begon voortvarend aan de wedstrijd waarbij de koppositie op het spel stond. Met twee prachtige uitgespeelde aanvallen was het binnen no time 2-0. HHV kon doormiddel van een vrijebal en een afstandsschot de stand gelijkzetten maar vervolgens was het DTG dat de lakens uitdeelde. Met een verzorgd aanvalsspel werden de juiste kansen genomen en afgerond. HHV kon alleen maar toekijken hoe DTG uitliep naar een 7-2 voorsprong. Via 2 strafworpen en een vrijebal deed de ploeg uit Hollandse veld nog wat terug maar voor de rest had de formatie van Albert Wagenaar de verdedigende zaken prima op orde. Met veel verdedigende druk werd aanval na aanval van HHV ontregeld. DTG bleef met mooie combinaties zoeken naar de juiste kansen en vrijstaande personen. Hierdoor konden in de eerste helft 7 van de 8 basisspelers al komen tot scoren. De sublieme afgeronde korte kans van Mirthe en niet veel later die van Jasper in het bijzonder.

Ruststand

Door enkele makkelijk gegeven vrijeballen en strafworpen kon HHV nog enigszins in het spoor van DTG blijven en werden de kleedkamers opgezocht met een 14-10 ruststand.

In het begin van de 2e helft liet DTG zien dat de punten in Balk zouden blijven, met rake afstandsschoten van Aukje en Jasper werd een 17-12 stand bereikt. Vanaf hier vielen de goals om en om, HHV scoorde vooral uit standaard situaties en bleef daarop steeds op een achterstand van 4 goals. Vanaf de 20-15 was het verzet uiteindelijk gebroken en ging de doelpunten kraan nog even open. Op een stand van 23-18 waren het twee spelers van HHV die met elkaar een luchtduel aangingen en deze van elkaar verloren. Jorian was de lachende derde in het spel en maakte met een vrije one hander de 24-18.

Met nog twee goals voor DTG en een voor HHV werd er een klinkende 26-19 op het scorebord gezet. Door deze overwinning staat DTG nu samen met UDIROS boven aan in Poule 2C.

Aankomende zaterdag gaat de selectie op bezoek bij Rheko uit Rheden, de strijd barst los om 16:20, dan spelen de 2eteams tegen elkaar, het 1estart om 17:35.