Ingezonden: straks geen uitzicht meer

OUDEMIRDUM - Sabine Visser stuurde een stuk in over de zandwinning. Ze schrijft:

Zandwinning 2019. Het is hier altijd rustig. Van natuurgebied naar industriegebied. Zuinig zijn op de natuur. Genieten van het uitzicht Is het straks voorbij? Als het aan Smals ligt wel. 24/7 geluid(overlast), geen mooi uitzicht meer en zeker geen vogelgeluiden meer.. Vogels en vissen zoeken een ander plekje....voor zover dat mogelijk is.

Straks geen uitzicht meer

Als ik nu vanuit Oudemirdum naar Mirns ga, of van Laaksum naar Mirns, dan geniet ik van het uitzicht, dan voel ik mij thuis.. Straks is er geen mooi uitzicht meer, maar kijken we uit op een eiland met een flatgebouw van 22 meter hoog, verschillende loodsen en boten die af en aan varen..dan wordt een natuurgebied een industriegebied, dat mag niet gebeuren, we moeten zuinig zijn op de natuur die we hebben.. Minimaal 30 jaar lang zandwinning en daarna misschien nog wat langer omdat alles er toch al is..

Ook voor de kinderen, laten we met zijn allen zuinig zijn op dit mooie stukje natuur, zodat onze kinderen hier ook van kunnen blijven genieten. Voor nu en de toekomst, stem NEE.''