Schaker Chris Draijer nog steeds in race voor titel

RIJS - Bij afwezigheid van schaker en koploper Herman Beks van schaakclub Rijs speelden de nummers 2 en 3, Chris Draijer en Jan Brinkman een lang duel tegen elkaar. Jan offerde een paard voor 2 pionnen en hield lang een gevaarlijke aanval op Chris' centraal opgestelde koning. Maar door met pion winst een paard terug te offeren kon Chris het initiatief grijpen, zijn koning veilig stellen en afwikkelen naar een gewonnen eindspel.

Chris staat vast op plaats 2 vlak achter Herman Beks. In de strijd om plaats 3 is het stuivertje wisselen, deze keer is Douwe Tjerkstra de man na zijn felbevochten zege op Jan Wevers. Ook Jelle Jeltema deed met een snelle overwinning op Cornelis Jellesma goede zaken maar bleef nipt achter Jan Brinkman op plaats 5. Hans Starrreveld staat op een behoorlijke afstand 6e maar behaalde wel een mooie overtuigende overwinning op Henk Breimer, die geen verweer had tegen Hans' ver opgerukte pionnen.

Verrassing van de avond

De verrassing van de avond was Auke Wouda. Tjeerd de Vries is op papier de betere schaker maar Auke kon een toren winnen. Het was nog ingewikkeld om het dichtstaande eindspel met heel veel pionnen goed af te wikkelen tegen Tjeerds'sterke dame en loper en met een benauwde koning van Auke in de hoek, maar dat lukte uiteindelijk toch waardoor Auke nu op en ongekende 7e plaats staat.

Tenslotte speelde Trienke Wijmenga en Sijtze van der Wal de enige remise van deze avond.