Jarig en vernieuwd Lust eten en drinken trakteert

OUDEMIRDUM - Frank en Josette van den Brink namen 10 jaar geleden Hotel/restaurant Boschlust in Oudemirdum over. Inmiddels is er in die tijd veel veranderd.

Zo zijn hotel en restaurant tegenwoordig minder aan elkaar gelinkt en presenteert het restaurant onder de naam Lust eten en drinken haar culinaire kunsten.

Culinair een andere koers

‘Ons bedrijf stond te veel bekend als alleen hotel. Daar wilden we wat aan doen. Bovendien zijn we culinair een heel andere koers gaan varen. Wat er tegenwoordig op de menukaart staat is heel anders dan wat er op de oude stond. Daarvan zijn echter nog te weinig mensen op de hoogte. Daarom en om te vieren dat we 10 jaar bestaan, hebben we in 2019 een aantal bijzondere activiteiten zodat mensen daar op een laagdrempelige manier kennis mee kunnen maken. En als je hier eet en je bent jarig dan trakteren wij je. Dan eet jij voor niets. Ook hebben we om het verschil tussen nu en vroeger aan te geven een heel nieuwe website gelanceerd.’

Biologisch, vers en puur

De gasten bij Lust eten en drinken worden verrast met biologisch, vers en puur eten dat vaak uit de regio komt. Maar er staat ook bijvoorbeeld Jopenbier uit Haarlem op de kaart of Hesselink koffie uit Winterswijk. De menukaart wisselt elke 3 maanden en dus wordt er gewerkt met seizoensproducten. Om een indruk te geven: gerookte poonfilet met huisgemaakte aardappelsalade, wakamé en een mayonaise van basilicum als voorgerecht of een bisque van langoustines met sereh en bieslook als soep. Of een hoofdgerecht als langzaam gegaard buikspek van het varken met een saus van mosterd en knoflook of gegrilde bavette van het Friese weiderund met shiitake en rode wijnsaus, het staat allemaal op de kaart. Ook is er altijd ruime keuze in vegetarische en veganistische gerechten. ‘We hebben een heel uitgebalanceerde kaart waar we altijd goed over nadenken.’ Daarbij schuwen ze ook wat nieuwere invloeden niet. ‘Gasten kunnen bij ons bijvoorbeeld havermelk krijgen in plaats van gewone melk en we hebben bijvoorbeeld heel veel soorten losse thee op de kaart staan.’

Gastvrijheid

Niet minder belangrijk vinden Frank en Josette de gastvrijheid die ze mensen willen laten ervaren als ze bij Lust eten en drinken te gast zijn. ‘We hebben heel veel jonge mensen in de bediening staan. Zij worden geselecteerd op het enthousiasme dat ze hebben voor onze producten en voor de gast. Want ze moeten wel iets met ons concept hebben. Als je die liefde voor eten en mensen hebt, komt dat tot uiting in hoe je hier ontvangen en behandeld wordt. Dat vinden wij belangrijk. Ook geven we de nodige trainingen om die gastvrijheid en de productkennis op een hoog niveau te tillen.’

Jubileumactiviteiten

Omdat 2019 dus een jubileumjaar is voor Boschlust en Lust eten en drinken, zijn er veel leuke acties in dat jaar. ‘Wie jarig is en bij ons komt eten, eet voor niets. (Tafelgenoten betalen wel hun eigen eten, red.). Daarnaast is er op vrijdag 15 februari een jubileumbuffet. Dit wordt aangeboden voor het luttele bedrag van 10 euro per persoon. Het hoogtepunt van de jubileumactiviteiten ligt daarnaast bij een 10-gangen diner op zaterdag 2 februari en zaterdag 16 februari. Welke spannende gerechten daar op tafel zullen verschijnen is nu nog even een verrassing. Voor al die festiviteiten is het wel wenselijk om vooraf te reserveren. ‘Met al deze bijzonderheden willen we zoveel mensen laten kennis maken met het feit dat we heel anders werken dan een paar jaar geleden. En willen we laten zien hoe hoog we kwaliteit en gastvrijheid in het vaandel hebben staan.’

Meer informatie: www.hotelboschlust.nl.

Meintje Haringsma