Cursus Tekenen en Schilderen naar de Natuur in Teatertun Rijs door Henk Wijma

RIJS - In de maand februari start beeldend kunstenaar Henk Wijma met een lesprogramma ‘tekenen en schilderen naar de natuur’ in de prachtige skuorre van de Teatertun in Rijs. De lessen zullen gehouden worden op dinsdag en donderdag.

U krijgt de gelegenheid in steeds 2 tot 3 lessen te werken aan een bepaald thema (stilleven, groeiwijze, model, illustratie). Daarbij wordt u begeleid in de toepassing van verschillende materialen en technieken in zowel het tekenen (potlood, houtskool, contékrijt, grafiet) als in het schilderen (acryl- en olieverf).

Individuele begeleiding

U krijgt ruimte voor persoonlijke beeldende ontwikkeling en wordt hierin individueel begeleid. U leert met de toepassing van beeldelementen als lijn, vlak, compositie, kleur, donker/licht enz. een volwaardig werkstuk op te bouwen. We zullen werken naar de waarneming, maar ook stilering en abstrahering komen aan bod. Het thema natuur staat centraal. En waar kan dat beter als in zo’n prachtige omgeving.

Een zeer gevarieerde en leerzame cursus waarbij het plezier in het tekenen en schilderen voorop staat. De cursus is een doorlopende cursus waarbij u in februari in kunt stappen. De lessen vinden wekelijks plaats en zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Dinsdag:   Van 10.00 - 12.00 uur of van 14.00 - 16.00 uur of Donderdag: Van 10.00 - 12.00 uur of van 14.00 - 16.00 uur. De prijs voor de lessen is 10 lessen voor 150,- euro. Dit is exclusief materiaal. Voor meer info of opgeven: Henk Wijma: 06 53863474