DTG blijft ongeslagen in eigen huis

Wijckel - DTG 1 mocht afgelopen zaterdag 26 januari aantreden tegen Elburg 1. Voor DTG een bekende tegenstander waar het de afgelopen jaren meerdere keren tegen uit kwam. DTG stond voor de wedstrijd nog op een gedeelde eerste plaats samen met Udiros; Elburg staat net boven de degradatie streep.

Elburg begon sterk aan de wedstrijd en het was zoeken voor DTG. Met tussen standen van 2-2 en 3-5 nam Elburg brutaal de voorsprong in de wedstrijd. DTG reeg geen grip op de wedstrijd en zo wist Elburg de voorsprong uit te bouwen tot een 6-9 tussenstand. Met name de dames van DTG lieten dit niet gebeuren en door doelpunten van Mirthe, Iris Michelle en Lia kon er een eerste voorsprong voor DTG genoteerd worden.

Na rust wist DTG door te pakken. Door doelpunten van Douwe, Sander en Lia kon er een voorsprong van vier doelpunten genoteerd worden (20-16). Elburg gaf zich echter nog niet gewonnen. Ze streden door tot de laatste minuut maar konden de achterstand van vier doelpunten niet recht trekken: eindstand 21-20. DTG is de eerste seizoenshelft nu ongeslagen doorgekomen.

Aankomende zaterdag 2 februari speelt DTG 1 thuis tegen mede koploper Udiros om 19.35 uur.