‘Zo gaan we niet met elkaar om’

OUDEMIRDUM - ‘Zo gaan we niet met elkaar om.’ Dat zegt het Comité Geen zandindustrie IJsselmeer in reactie op de baksteen die door de ruit is gegooid bij de woordvoerder van de VVD fractievoorzitter Olaf Storms in Balk.

‘Het artikel vermeldt niet hoe het komt dat de politie denkt dat dit aan de zandwinning gelinkt is. Wij distantiëren ons echter nadrukkelijk van iedere vorm van geweld en veroordelen deze afschuwelijke actie. Het comité wenst Olaf Storms en zijn gezin veel sterkte. Wij blijven de discussie op argumenten voeren en hopen dat de dader(s) snel gevonden worden.’

Bezoekje aan Storms

Ook heeft iemand van het Comité Storms al bezocht om zijn afschuw uit te spreken over deze daad en hun medeleven te betuigen. ‘Dit werd gewaardeerd,’aldus het actiecomité.

Heeft dit wel te maken met zandwinning?

Overigens heeft de politie aangegeven dat de baksteen gerelateerd is aan de zandwinningsplannen waar de VVD voor is. Er gaan ook stemmen op die zeggen dat het daar wel eens helemaal niets mee te maken kan hebben, maar meer met algehele onvrede die er leeft bij bepaalde mensen over het hele politieke klimaat in Nederland. Aangezien er geen briefje op de steen zat en de dader zich ook niet bekend heeft gemaakt of zijn of haar motieven, blijft het gissen naar de daadwerkelijke oorzaak.