Fanatieke strijd om de punten bij DTG

WIJCKEL - Nu de eerste helft van de competitie er weer op zit, mochten de korfballers van DTG in eigen huis aantreden tegen Udiros. DTG en Udiros staan gedeeld eerste met voor Udiros een beter doelsaldo. In de thuiswedstrijd werden de punten gedeeld met een 19-19 eindstand. Daarom waren de verwachtingen hoog gespannen.

Sander Osinga opende met een mooie uitstartbal de score. Beide teams waren verdedigend erg sterk, hierdoor werd er niet veel gescoord. DTG nam in het eerste deel van deze wedstrijd scorend het initiatief, mede door 2 mooie doelpunten van Michelle Dijkstra werd het 6-4. In de slotfase van de eerste helft wist Udiros nog 4 doelpunten te maken, waardoor er werd gerust met een stand van 6-8.

Geen ruimte

De tweede helft was DTG gelijk scherp en kwam het met 11-8 voor. Verdedigend kreeg Udiros geen ruimte waardoor DTG de tijd kreeg om doelpunten te maken. DTG kon de 3 punten voorsprong niet vasthouden. Beide teams streden hard voor de punten, Lia Foolen noteerde met een afstander het laatste doelpunt voor DTG. Dit bracht de tussenstand op 13-11. Udiros wist in de spannende slotfase nog 2 doelpunten te maken, waardoor de wedstrijd eindigde in 13-13.

Volgende week speelt DTG 2 om 18:10 in Wezep tegen Rood-Wit 2, waarna DTG 1 om 19:30 speelt tegen Rood-Wit 1.