Bandcontest Kleine Prijs van Fryslȃn: aanmelden kan nog

REGIO - Friesland Pop organiseert dit jaar voor de 33ste keer de Kleine Prijs van Fryslân. Al die jaren heeft de Kleine Prijs hetzelfde belangrijke doel voor ogen: het creëren van optreedmogelijkheden voor beginnende Friese popartiesten. Artiesten kunnen zich nog steeds aanmelden.

Er worden in totaal zes voorrondes gehouden bij de volgende locaties: Musykfabryk in Heerenveen, De Mix in Wolvega, Café ’t Hert in Joure, Café Scooter’S in Leeuwarden, Glinstra State in Burgum en Theater De Koornbeurs in Franeker. Daarnaast worden de halve finales gehouden bij Iduna in Drachten en Neushoorn in Leeuwarden. De finale zal plaatsvinden in Het Bolwerk in Sneek.

Beginnende artiesten en acts in Friesland kunnen zich nog tot en met 28 februari aanmelden via de website: www.kleineprijsvanfryslan.nl. De criteria voor de wedstrijd zijn dat de band of act voor minimaal 50 procent afkomstig is uit de provincie Friesland, dat ze eigen werk spelen en geen platencontract hebben. Voorgaande winnaars zijn uitgesloten van deelname.

De Kleine Prijs van Fryslân is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland, georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Voor de jurywinnaar en de publiekswinnaar liggen in de finale elk jaar mooie prijzen klaar, zoals het winnen van een traject bij Hit the North en doorstroming naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Door mee te doen krijgen de Friese acts veel publiciteit, maar het is ook een mooie kans om extra podiumervaring op te doen. Recente winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân zijn onder andere Lester Blackfield (zie foto), Katie Koss (2017), Pendants (2016), Abdomen (2015), The Homesick (2014) en Sväva (2013).