Ruim 500 starts op springconcours HSV

HARICH - Met ruim 500 starts was het indoorspringconcours te Harich een groot succes. Het evenement in de geheel vernieuwde manege met top bodem trok veel deelnemers uit de wijde omtrek van Harich. Daarnaast wordt dit jaar het indoor FK verreden in Harich (op 8,9 en 10 en 15,16 en 17 februari), wat maakt dat veel mensen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om een generale repetitie te verrijden in Harich.

Vanuit de deelnemers waren er veel positieve geluiden te horen over de sfeer en organisatie. Met onder andere een nieuwe geluidsinstallatie, een grote videowal en een strakke bodem maken dat Manege Gaasterland zich een accommodatie met professionele allure mag noemen. Door de diverse “thuis rijders” van HSV Gaasterland werden mooie resultaten neergezet:

Klasse BB

In de klasse BB was Remmelt Hoekstra met Jenette du Rouet 1e met een stijl van 75.5 en 2e Kim Falkena met Iguazu met stijl 73.5. In de klasse L nam Anja Lyklema en Highlight smh in het eerste parcours de leiding met een snelle barrage van 33.21 . In het tweede parcours direct op tijd had Anja een 7e prijs. Kim Falkena met Jeetjemina had een 7e prijs met een barrage tijd van 37.13. Sonja van der Berg met Annebel nam nog een 9e prijs mee naar huis met een tijd van 38.22. In het Tweede parcours had Pytsje van der Heide met JQ een 9e prijs in de wacht

In de klasse M was in het eerste parcours Kim Falkena met Izzarado de winnaar met een barrage van 38.32. De 2e plaats was voor Remmelt Hoekstra met Isa Tella in een tijd van 38.99. Het tweede parcours werd Welmoed Lyklema met Idilia de la Nancy 2e met een barrage van 64.67 en Remmelt met Isa Tella 4e.

Ook bij de pony’s vielen er prijzen. In de klasse B cat BC behaalde Elske Femke Pietersma met Mercedes een 7e prijs, en 8e was voor Thura de Boer met Eikenhorst Carlo. In de Klasse L behaalde Amber van Gosliga met Amigo een 4e prijs met een barrage van 35.90. Het tweede parcours was er voor Ylse Molenaar en Fallingasate Nourejev een 3e prijs.

Thura was zaterdag met Eikenhorst Carlo naar Koudum geweest en in de klasse m2 nam ze een mooi 2e prijs mee naar huis met een score van 195punten.