Start zevende STERKER groep

BALK - STERKER start dit voorjaar voor de zevende keer met een nieuwe groep. ,,Ben je een vrouw uit gemeente De Fryske Marren en de 50 al gepasseerd? Lijkt het je fijn om in een groep vrouwen mee te doen aan enkele zinvolle workshops? Doe dan mee aan STERKER.”

STERKER is bedoeld voor 50-plus vrouwen die zich op meerdere gebieden willen versterken. Samen met leeftijdsgenoten en in een ongedwongen sfeer. Een mooie kans om in deze levensfase nieuwe dingen te leren. En nieuwe vrouwen te leren kennen. Deelname aan STERKER is gratis. Er wordt alleen een bijdrage voor de koffie gevraagd.

Acht bijeenkomsten

De groep komt wekelijks van 9 tot 12 uur bijeen en wordt begeleid door twee begeleiders, die zelf eerder aan een STERKER groep deelnamen. Als alle aanmeldingen binnen zijn, wordt bekeken op welke ochtend en in welk dorp deze STERKER groep het beste bij elkaar kan komen, rekening houdend met ieders mogelijkheden.

Invulling van de ochtenden

De eerste ochtend wordt besteed aan een uitgebreide kennismaking. In de vijf daaropvolgende ochtenden komen verschillende workshops aan bod, die vooraf door de groep zijn gekozen. Deze workshops komen voort uit de thema’s: sociaal, verbaal, financieel, digitaal en gezondheid. Deskundige workshopleiders zorgen steeds voor de invulling, met ruimte voor actieve inbreng uit de groep.

Voorbeelden van workshops zijn: ontdek je sterke punten; weerbaar in en om huis; schrijf je sterk!; apps, leuk en handig!; opruimen met blijvend resultaat; veilig internetgebruik; uiterlijke presentatie. In de zevende ochtend staat het doen van vrijwilligerswerk en mantelzorg centraal.

In de laatste bijeenkomst wordt teruggekeken, maar ook vooruitgekeken. Wat heeft iedereen aan STERKER gehad en met welke dingen en op welke manier wil men na STERKER verdergaan?

Aanmelding

STERKER is een initiatief van Bibliotheken Mar en Fean en Miks welzijn. Voor vragen of aanmelding kan men bellen met Miks welzijn, 0513-414593, en vragen naar Rosalie de Konink of contact zoeken per mail via rdekonink@miks-welzijn.nl. Meer informatie op: www.bmf.nl of www.miks-welzijn.nl.