Hyperbare kamer wint Zorgbelang Fryslân Duim 2013

Leeuwarden - De Zorgbelang Fryslân Duim 2013 is dit jaar gewonnen door de Hyperbare kamer van de stichting Antonius Hypercare. De top drie bestond verder uit Cornelia Hoeve, Hof en Hiem en 'Mijn digitale poli' van Ziekenhuis Tjongerschans.

De hyperbare kamer is een voor Fryslân nieuwe behandelmethode waarbij door middel van het toedienen van meer zuurstof, de bloedsomloop wordt verbeterd, waardoor wonden sneller genezen. De Duim 2013 is vrijdag 1 november uitgereikt door Steven Hofenk, lid van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar en Anke Huizenga, bestuurder van ZuidOostZorg en winnaar van de Duim in 2012, op het jaarlijkse Fries Zorgcongres van Zorgbelang Fryslân in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. De Duim is de prijs die het Friese publiek geeft aan een initiatief in de zorg. Voorop staat dat het initiatief de zorg daadwerkelijk verbetert en de patiënt centraal stelt. Dit jaar waren acht initiatieven genomineerd. Vanaf juli kon het publiek stemmen via de website van Zorgbelang. Dit jaar is er in totaal 2703 keer gestemd, op de hyperbare kamer werd 1003 keer gestemd en dat komt neer op 37% van het totaal. Die top 3 bestond verder uit:
  • Cornelia Hoeve, Hof en Hiem
een kleinschalige woonvorm voor demente ouderen, met veel aandacht voor activering door middel van zintuiglijke prikkels
  • Mijn digitale poli, Ziekenhuis Tjongerschans
geen folders meer van de arts, maar een persoonlijke site met informatie op maat over uw situatie en behandeling Enkele van de vorige winnaars waren de medicatie-app van de GGZ-Friesland in 2011 en vorig jaar won het Huisartsenhospitaal van ZuidOostZorg de eretitel.