Vrachtwagenchauffeurs gaan vrouwelijke collega te lijf

Nuis - Een 47-jarige man uit de gemeente Boarnsterhim en een 66-jarige man uit de gemeente Súdwest Fryslân zijn gisteravond aangehouden voor openlijke geweldpleging en bedreiging.

Een 44-jarige vrouw uit Apeldorn (D) was rijdend in haar vrachtauto op de autosnelweg A7 bij Nuis klemgereden door beide verdachten, die ook in een vrachtauto reden. Volgens de Duitse kwam hierna één van de verdachten met een hamer naar haar voertuig gelopen. Hij sloeg tegen haar vrachtauto en beide mannen scholden haar uit.

Vechtpartij

De vrouw werd boos en wilde verhaal halen. Ze sloeg met een ijzeren staaf de achterverlichting van de twee andere vrachtauto’s kapot. Hierop ontstond een vechtpartij tussen de Duitse en de twee verdachten. De vrouw werd geslagen door één van de mannen. Omstanders schoten de vrouw te hulp. Na het geweld stapten de twee in hun vrachtauto en reden weg.

File

Door het geweldsincident was een korte file ontstaan op de A7. De 66-jarige vrachtautochauffeur werd op dezelfde parkeerplaats aangetroffen en ingerekend. Later op de avond werd ook de 47-jarige vrachtwagenchauffeur bij zijn woning aangehouden. Beiden mannen zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging en bedreiging.

Gewond

De vrouw raakte gewond aan haar pink. Zij moest zich hiervoor laten behandelen in het ziekenhuis. De Duitse heeft aangifte gedaan. De verdachten zijn ingesloten. Zij worden vandaag gehoord.