Bakavond voor Woord en Daad bij bakkerij Twijnstra

Oudemirdum - Stichting Woord en Daad heeft onlangs een bakavond gehouden bij bakkerij Twijnstra in Oudemirdum. De avond heeft 203,85 euro opgeleverd voor Woord en Daad.

Douwe en Geeske Wortman van Bakkerij Twijnstra verzorgden deze avond. De deelnemers mochten deze avond vlechtbroodjes en een slagroomtaart maken, een slagroomtaart. Daarnaast mochten ze twee muffins versieren. Nadat Douwe, als een echte bakker, het één en ander vertelde over hoe het achter de schermen aan toe gaat in een bakkerij, ging de sloep met het maken van de vlechtbroodjes. Na een kop koffie met plaatcake gingen de groep aan de slag met het maken van de slagroomtaart. Ook hier zijn weer mooie creaties en gemaakt met veel plezier. Als laatste kregen de deelnemers muffins waarop ze crème spoten, om ze vervolgens te versieren. Alle deelnemers kregen voordat ze naar huis gingen met hun baksels, nog een tas mee van Douwe en Geeske met een koek erin en een brood. Die moesten ze thuis nog vijf minuetjes in de oven doen. Dit brood was zonder gist en E-nummers. ,,Langs deze weg willen we Douwe en Geeske Wortman nog even in het zonnetje zetten en hen hartelijk bedanken voor de gezellige en geslaagde avond", laat de stichting Woord en Daad van comité Gaasterland-Sloten weten.

Over Woord en Daad

Stichting Woord en Daad is een Nederlandse niet-gouvernementele organisatie (ngo) op reformatorische grondslag. Zij verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief.