Inschrijven voor Sibbele Reekers damtoernooi in Woudsend

Woudsend - Alle damliefhebbers kunnen zich vanaf nu weer inschrijven voor het jaarlijkse 'Sibbele Reekers damtoernooi', dat wordt gehouden op zaterdag 4 januari van 10.00 tot 17.00 uur in mfc De Driuwpôlle in Woudsend.

Voorrondes

Er wordt gespeeld in klassen: A,B,C enz. Elke klasse bestaat uit vier groepen van vier spelers, die een enkele ronde spelen met vijftig minuten bedenktijd per persoon. Alle groepen starten gelijktijdig met de wedstrijden. De tijdstippen worden door de toernooileiding bepaald. De eerste ronde is voor de lunch. De tweede en derde ronde worden na de lunch gespeeld. Notatie is niet verplicht. Bij een gelijke eindstand in de voorrondes is de volgorde: onderling resultaat, sb, loting. De groepen worden ingedeeld op sterkte.

Finale

De vier groepswinnaars in elke klasse (ongeacht het puntentotaal) spelen een sneldamtoernooi van drie partijen met vijf minuten bedenktijd om de winst in hun klasse. Bij een gedeelde eerste plaats in klasse A in de finale wordt ‘loting’ vervangen door maximaal twee sneldampartijen met vijf minuten bedenktijd per persoon en pas daarna ‘loting’

Prijzen

  • Elke groepswinnaar ontvangt een flinke rollade;
  • Vanaf klasse B zijn er taarten voor de klassenwinnaars;
  • De toernooiwinnaar uit klasse A ontvangt een prijs van honderd euro.

Aanmelden

Graag zo spoedig mogelijk bij: Berend Weistra, Suvelstrjitte 32, 8561 EZ te Balk. Telefoon: 0611304498, e-mail: weistra@xs4all.nl onder vermelding van: voorletters, achternaam en woonplaats.