Indoorseizoen Morraruters goed begonnen

Koudum - De eerste indoor springwedstrijd in Koudum van dit seizoen werd gehouden op 19 en 20 oktober. De startlijsten waren goed gevuld, mede doordat men twee parcoursen kon springen.

Op zaterdag begonnen de pony’s in de klasse B. Anna Fekkes met Samantha liet in beide parcoursen de balken liggen en kreeg twee keer 64,5 pnt (=2x1wp) voor stijl. Annemarie Bouma met Soraya was het eerste parcours foutloos, stijl 62 pnt (=1 wp) maar in het tweede parcours had ze een balkje met een stijl van 64 pnt(=1wp). Ook Jildou Heida met Magic Boy kwam foutloos rond in het eerste parcours, stijl 61 pnt (=1wp) en had ook een balkje in het tweede parcours, stijl 63 pnt (1wp). Mathilda Busman en haar pony Liberty had een jammerlijke fout in het eerste parcours maar wel een stijl van 66,5 pnt(=1wp). In het tweede parcours bleven alle balken gelukkig op de plaats waar ze hoorden en ook deze keer een stijl van 66,5 pnt(=1wp). Jeanette Cnossen met Dona Karan had een fout in het tweede parcours met een stijl van 62 pnt(=1wp). In de klasse L bezorgden Annelies Yntema met Ronald, Dian Snoek met Fox Vincenzo en Iris de Boer met Aloubet K de parcourshulpen aardig wat werk. Ze hadden alle drie vier fout en dat is één winstpunt. Maar in het tweede parcours waren ze alle drie foutloos (=2wp) en won Dian Snoek met Fox Vincenzo de 1e prijs. Op zondag startte de paarden in de klasse B, Deanne Baak met haar paard Dundee sprong twee foutloze parcoursen met voor beide parcoursen een stijl van 68,5(=2x1wp). Hiervoor kreeg ze de 2e en 3e prijs. Kenna Bakker met Binck had in het eerste parcours een fout, stijl 68,5 pnt(=1wp), maar in het tweede parcours bleven alle balken liggen en met een stijl van 70,5 pnt(=1wp) bereikte ze de tweede plaats. Manon Snoek met Londonnich kreeg een stijl van 68 pnt (=1wp). Manon Snoek met Londonnich sprong haar tweede parcours in de klasse L maar had ook hier een balkje(=1wp). Ook Cees de vries met Thunder en Wietske Kuipers met Ceedora V kwamen niet foutloos rond(allebei 1wp). Manon Snoek sprong in de klasse Z met haar andere paard Aristo en hoewel ze in het eerste parcours niet foutloos was(=1wp), was ze dat het tweede parcours wel(=2wp) en won ze de tweede prijs.

Dressuurwedstrijd Sneek

Op zaterdag 19 Oktober werd er te Sneek een dressuurwedstrijd georganiseerd voor de paarden. Miranda Venema en haar paard Domburg startte voor het eerst in de klasse L2 en ondanks dat haar paard het behoorlijk spannend vond om weer binnen te rijden won ze twee keer de 1e prijs met 191 en 198 pnt (=3wp). Amarins Stobbe reed met haar paard Coletta in de klasse L1 en scoorde in de tweede proef 185 pnt(1wp). In de klasse B verscheen Dieuwke Draijer met Crokina voor de jury en kreeg voor haar tweede proef 190 pnt(1wp), goed voor de 2e prijs.