Rode Kruis verkoopt oliebollen voor serieus Request

SNEEK - Om te helpen van 3 FM Serious Request dit jaar in Friesland een groot succes te maken heeft de afdeling Súdwest-Fryslân van het Rode Kruis een oliebollenactie georganiseerd. De  beste oliebollenbakker Venema Food in Sneek is bereid gevonden de oliebollen te bakken voor dit doel. Inwoners van de gemeente worden gevraagd dit doel te steunen en ook scholen en instellingen in de gemeente zijn gevraagd hier aan mee te werken. 

Op zaterdag 14 december a.s. tussen 9.00 en 17.00 uur staan op verschillende plaatsen in de gemeente Súdwest-Fryslân kraampjes waar de oliebollen gekocht kunnen worden. Voor € 6,00 kunt u 10 lekkere oliebollen (5 naturel en 5 krenten) kopen.
Tussen  18 en 24 december 2013 zal 3 FM Serious Request haar glazenhuis opzetten op het Zaailand in Leeuwarden. Dit jaar zal onder het motto “Lets clean this shit up” geld bijeengebracht worden voor de bestrijding van diarree  bij kinderen. In de wereld sterven 11 procent van de kinderen onder de 5 jaar aan de gevolgen van diarree. Dat zijn meer dan 800.000 kinderen per jaar,  2200 kinderen per dag. Vervuilt drinkwater, gebrek aan sanitair, zeep en slechte voorlichting zijn hier de oorzaken van. Het Nederlandse Rode Kruis wil helpen maatregelen te nemen om deze stille ramp een halt toe te roepen. Voor € 1 kan een maand lang voor zeep gezorgd worden en voor € 20 kan een eenvoudig toilet worden gebouwd en voor maar € 2.200 kan een waterpomp voor schoonwater geslagen worden. Allemaal maatregelen om diarree te voorkomen. Het Ned. Rode Kruis helpt ook met voorlichting te geven aan ouders en kinderen te behandelen door goede medicijnen te verstrekken.