Sytse Bokma ljept PR in It Heidenskip

It Heidenskip - Sytse Bokma uit Hindeloopen ljepte woensdagavond in It Heidenskip een nieuw persoonlijk record van 19,37 meter. 

De junior  ljepte de uitschieter in de laatste sprong van de finale van de FLB-wedstrijd op zijn thuisschans. Het was het hoogtepunt bij het juniorljeppen. Hij was met 17,86 meter als beste geplaatst voor de finale in de wedstrijd waar competitieleider Age Hulder niet tot een afstand kwam. Tjibbe Jan van Assen uit Westergeest was de verrassende tweede met 15,50 meter voor zijn plaatsgenoot Bartele Nicolai die tot 15,35 meter kwam. Fries kampioen Hans Ulco de Boer uit Jutrijp ontbrak in It Heidenskip.

Senioren

Bij de senioren onderstreepte zesvoudig Fries kampioen Bart Helmholt zijn hegemonie met de zege. Hij ljepte 20,28 meter. Tweede werd Thewis Hobma met 20,14 meter. Oane Galama uit Wiuwert werd derde met 19,98 meter.

Dames

Bij de dames zegevierde Lianne Hulder uit Burgum met 15,75 meter. Jelmar Wijnstra uit Tzum was de verrassende winnaar bij de jongens. Hij had de ljepavond van zijn leven met twee persoonlijke records. Hij plaatste zich voor de finale met een pr van 17,66 meter en die afstand overtrof hij in de finale nog eens royaal met 18,16 meter. Foto: Sytse Bokma Foto Wim van der Meer