Karin Strobos en Else Sterk in It Breahûs

BALK -  De bekende mezzo-sopraan Karin Strobos en de pianiste Else Sterk treden vrijdagavond om 20.30 uur op in It Breahûs in Balk in het kader van de concertenreeks Muziek aan de Luts.

De in Winsum geboren Karin Strobos werd bekend bij het grote publiek toen zij inviel als Octavian in Der Rosenkavalier van Richard Strauss onder leiding van dirigent Simon Rattle en oogstte hiermee lovende kritieken. Zowel het NRC als de Volkskrant spraken van een droomdebuut. De carrière van Karin is vanaf dat moment in een stroomversnelling terechtgekomen. Het betekende een grote internationale doorbraak.
Karin Strobos speelde in operaproducties van onder andere De Nederlandse Opera, Opera Zuid en De Nationale Reisopera. Ook is Karin veelvuldig te horen bij verschillende festivals en orkesten. De basis voor haar zangcarrière heeft zij gelegd aan het Utrechts Conservatorium waar zij in 2007 haar Master met onderscheiding behaalde. Bij de Duitse bariton Udo Reinemann volgde zij de internationale Master Liedklas.
Al tijdens haar studie won zij grote prijzen in binnen - en buitenland, zowel voor haar interpretatie van het moderne lied als voor de opera.In 2011 kreeg ze de prestigieuze Grachtenfestivalprijs en in januari 2013 mocht ze ‘het Gouden Viooltje’ in ontvangst nemen na een concert met het Noord Nederlands Orkest. Dit is een prijs voor uitzonderlijk muzikaal talent uit Noord-Nederland.
Karin Strobos schittert niet alleen in de opera. Zij koestert ook een grote liefde voor het lied en de kamermuziek.
Met de pianiste Else Sterk die aan het Utrechts Conservatorium les kreeg van Alwin Bär en later afstudeerde bij Paolo Giacometti vormt zij al jarenlang een duo. Tijdens het concert in Balk brengt  dit ijzersterke duo liederen en aria’s van geliefde componisten ten gehore.