Nelleke Noordervliet bij opening theaterseizoen Warns

WARNS -  Nelleke Noordervliet vertelt zondagmiddag om 15.00 uur over haar werk en passies tijdens een literaire middag in De Spylder in Warns.

De start van het culturele seizoen van De Spylder is zaterdag met de bekende Boekenmarkt. Honderden, meest nieuwe boeken, worden per gewicht verkocht en dat gebeurt in de boerderij van de familie Klijnstra tegenover De Spylder. De boekenmarkt begint om 14.00 uur, maar wie donateur van De Spylder is (of wil worden voor minimaal 
€ 12,50 per jaar) kan al om 13.00 uur zijn slag slaan en krijgt bovendien één boek gratis.
Tijdens de boekenmarkt is er ook gelegenheid de expositie van schilderijen van Sonja Klijnstra te bezoeken. In het werk van Sonja Klijnstra (1957) spelen sfeer, atmosfeer, textuur en techniek een belangrijke rol. Zij schildert bij voorkeur onderwerpen uit het buitenleven in de omgeving van haar woonplaats Warns, zoals boerderijdieren, landschappen, daken en vissersboten. I
Film over De Spylder
Verder is om 14.00 uur, 16.00 uur en 20.00 uur de film 10 jaar De Spylder te zien. Een documentaire over de geschiedenis van het culturele centrum, met een terugblik op de hoogtepunten uit de afgelopen jaren en een vooruitblik op wat er in de komende tijd in De Spylder te gebeuren staat. De film is gemaakt door het Warnser kunstenaarsechtpaar Patrick Gofre en Marga Houtman.
Voor een verloren soldaat
Aansluitend op de voorstelling van 20.00 uur is de film Voor een verloren soldaat te zien (20.30 uur). Deze film uit 1992 van regisseur Roeland Kerbosch is gebaseerd op de gelijknamige autobiografische roman van Rudi van Dantzig en beschrijft de ervaringen van een twaalfjarige jongen die in de hongerwinter van 1944-45 in Friesland wordt ondergebracht en daar na de bevrijding zijn eerste seksuele ervaringen met een Canadese soldaat beleeft. De film is voor een deel opgenomen in Warns, Laaxum en Molkwerum. Met onder meer Jeroen Krabbé, Elsje de Wijn en Tatuym Daget.
Inlichtingen en reserveringen: www.despylder.nl