familiefilm en een oer-Hollands komisch drama in Workum

WORKUM - In het Filmtheater Workum draait woensdag om 16.00 uur het tweede filmavontuur van een ondernemend meisje dat dankzij een toevallig gevonden toverboek allerlei situaties naar haar hand kan zetten. Ze wordt daarbij geholpen door het draakje Hector (DL 2011, 85 minuten, Nederlands gesproken).

Heksje Lilly ontvangt een bijzondere brief. De Koninklijke Troon van Mandolan is betoverd en ze hebben daar dringend de hulp van Heksje Lilly nodig. Natuurlijk wil Lilly graag helpen en ze vertrekt samen met het draakje Hector naar Mandolan, een exotisch land met woestijnen, olifanten en vreemde muziek. Daar maakt ze kennis met riksjachauffeur Musa, grootvizier Guliman en een heleboel andere bijzondere mensen en wezens. Maar zal het haar lukken om de troon te bevrijden van de toverspreuk?
Komisch drama
Om 20:00 uur wordt een oer-Hollands komisch drama gedraaid (NL 2012, 107 minuten). In Rotterdam staat de garage van Gerard, zijn drie bevriende monteurs en hulpkracht Youssoef. Allen zijn op het werk stoere mannen onder elkaar, maar hebben thuis ieder hun problemen. Alles lijkt zijn gang te gaan totdat drie collega's ontdekken dat de eigenaar een belastingschuld van 40.000 euro heeft. Er moet een plan worden gemaakt om de zaak te redden. Collega Youssoef brengt onbedoeld de oplossing: gesponsord de Marathon van Rotterdam lopen. Er moeten sponsors worden gevonden en de mannen moeten aan de slag om in conditie te komen. Maar het trainen valt de vrienden die van biertjes, roken en vetkleppen houden niet mee en verandert relaties, verhoudingen en zelfs hun toekomst. Zijn alle inspanningen het waard nu er meer op het spel blijkt te staan dan alleen het halen van de finish..? Algemeen Dagblad: ‘De Marathon is een film vol prachtige vertolkingen die zorgen dat het lief en leed overtuigend overkomt in dit arbeiderssprookje over solidariteit, opoffering en daadkracht. Nooit eerder vertoond in de Nederlandse filmcultuur.’ Voor nadere informatie over het filmprogramma en voor het reserveren van zitplaatsen, kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16 in Workum. De zaal opent een half uur voor aanvang van de films. De filmzaal is voorzien van een ringleiding. Gedurende de maanden juli en augustus is het filmtheater gesloten, maar na de zomervakantie, op vrijdag 30 augustus om 21:00 uur organiseert Filmtheater Workum FILM YN’T FJILD, een gratis openluchtvoorstelling op de Stedspôle, waar iedereen van harte welkom is!